Hoofdgerechten

Gevulde groenten met kippengehakt en quinoa

Print Friendly, PDF & Email

De klassieke gevulde groenten vind ik super lekker, maar persoonlijk te zwaar. Ik maakte daarom een lichtere variant met kippengehakt en quinoa. Heerlijk toch.

Nodig:

  • 1 tomaat
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 250 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 100 g quinoa
  • peper, zout en tijm

Doen:

  1. Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat en laat afkoelen
  2. Snij de courgette, tomaat en paprika doormidden en verwijder de zaadjes
  3. Het vel hoe je niet te verwijderen, dit gaat er gemakkelijk af wanneer de groenten gebakken zijn
  4. Snij de zaadjes van de courgette grof en doe deze samen met het kippengehakt in een mengkom
  5. Snij de sjalot fijn en stoof deze aan met een klontje boter
  6. Meng de sjalot, het ei, Parmezaanse kaas en de afgekoelde quinoa onder het gehakt
  7. Breng op smaak met peper, zout en tijm
  8. Vul de groenten op met het gehakt mengsel, besprenkel met olijfolie
  9. Plaats als eerste de gevulde paprika in de oven van 180 graden, zet een timer op 45
  10. Zet na 15 minuten ook de courgette en tomaat in de oven
  11. Na de totale baktijd zijn de groenten klaar (paprika 45 min, tomaat en courgette 30 min)

Schaal van de groenten: Serax

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Mmm gevulde groenten, dat vind ik altijd een topper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *