Hoofdgerechten

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Print Friendly, PDF & Email

Heerlijk sappige gehakt balletjes in een verse tomatensaus

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 250 gr gemengd gehakt 
  • 100 gr spekreepjes
  • 1 grote ui, in snippers
  • 1 ei
  • 1 kl mosterd
  • 1kl curry ketshup
  • +- 3el paneermeel
  • peper/zout/paprikapoeder
  • 5 druppels worcestersaus
  • 1 klein teentje knoflook
  • 30 gr gemalen kaas
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1el bloem
  • 1 vleesbouillon blokje
  • 1 tomaat

Werkwijze:

  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, ketchup, worcestersaus, 3/4 spek, gemaken kaas, een halve gesnipperde ui en kruiden
  • Rol het gehakt tot balletjes
  • Bak de gehaktballetjes aan en haal ze terug uit de pan
  • Bak in deze pan de rest van de ui aan met de fijngemalen look en de rest van het spek
  • Voeg tomatenpuree en bloem toe en stoof zachtjes aan
  • Voeg 1 glas water toe, breng dit naar het kookpunt en laat dit even zachtjes pruttelen
  • Snij de tomaat in kleine blokjes en voeg deze toe aan de saus
  • Breng dit op smaak met peper, zout en 1 vleesbouillonblokje
  • Voeg de gehaktballetjes terug toe aan de saus
  • Laat de gehaktballetjes nog een kwartiertje in de saus pruttelen
  • Serveren met pasta of brood

De gemalen kaas proef je niet echt in de balletjes, deze dient vooral om de balletjes lekker sappig te houden

Wil je da saus echt pittig hebben kan je hier een rode peper aan toevoegen, fijngesneden zonder zaadjes
Naar eigen smaak kan je nog altijd gebakken courgetteblokjes of gebakken champignons aan de saus toevoegen

Recept voor 2 personen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *