Zoetigheden

Frangipane gebak

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk gebak op basis van amandelen

Recept voor 1 gebak:

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gr zachte boter
  • 1 zakje vanille suiker
  • 100 gr suiker
  • 2 eieren
  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 55 gr gemalen amandelen
  • enkele druppels amandelextract
  • 1 el rum
  • 1 el bloemsuiker (voor glazuur)

Werkwijze:

  • Rol de bladerdeeg uit in de bakvorm en doorprik hem met een vork
  • Klop de boter met de suiker en vanillesuiker op
  • Klop 1 voor 1 de eieren erdoor
  • Meng de gemalen amandelen + extract erdoor
  • Meng de bloem eronder
  • Voeg de rum toe
  • Schep de vulling in de bakvorm met bladerdeeg
  • 25 min bakken in oven van 175 graden
  • Haal de taart voorzichtig uit de oven en zet hem op een rooster
  • Meng beetje water met bloemsuiker (citroensap) als glazuur

Deze taart smaakt lekkerder de dag nadien
Het beslag lijkt heel weinig maar is voldoende

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Céline zegt:

    Dit is echt het lekkerste gebak ooit !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *