GinTonic Foodpairing, Recepten, Voorgerechten

Forest Dry Gin Summer – Salade van venkel, bloedappelsien en langoustine

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic: Forest Dry Gin Summer – Erasmus Bond tonic – zeste bloedappelsien, schijfje gember
Foodpairing: Langoustine – Venkel – Rode ui – Rucola – Bloedappelsien

Forest Dry Gin Summer “Bood orange, bergamot blossom & ginger” is een creatie van Jurgen Lijcops, sommelier en eigenaar van sterrenrestaurant The Glorious. De Forest gins zijn een 100 % Belgisch natuurlijk product die gekend staan voor hun enorme concentratie aan smaak en aroma. Naast deze “Summer” editie zijn ook Spring, Winter en Autumn verkrijgbaar. Het verhaal van Forest Spirits gaat verder dan enkel gin, zo bracht Jurgen ook de eerste Belgische vermouth op de markt. Een top product.

Foodpairing: In deze Summer gin zitten vooral toetsen van bloedappelsien, gember en bergamot bloesem. Deze smaken probeer ik terug te brengen is een frisse salade met venkel en kort gebakken langoustine

Nodig:

  • venkel
  • rode ui
  • rucola
  • bloedappelsien
  • langoustine
  • olijfolie
  • peper en zout
  • gember

Doen:

  1. Maak eerst de dressing door de volgende ingrediënten te mengen:
    1 tl zeste van bloedappelsien en gember
    1 el sap van bloedappelsien + 1 el olijfolie
  2. Schil de bloedappelsien snijd in partjes tussen de vliezen door.
  3. Snij de venkel en rode ui fijn
  4. Maak een salade van de venkel, rode ui, partjes bloedappelsien en rucola
  5. Giet de dressing over de salade en kruid indien nodig met peper en zout
  6. Pel de langoustines, verwijder het darmkanaal
  7. Bak de langoustine kort en krachtig aan in olijfolie en kruid met peper en zout

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *