éénpansgerecht met kip, citroen, aardappelen en look
Hoofdgerechten, Recepten

éénpansgerecht met kip, citroen, aardappelen en look

Print Friendly, PDF & Email

Ontdek het ultieme gemak met ons éénpansgerecht, gevuld met sappige kip, citroen, aardappelen en knoflook. Makkelijker kan het niet: alles in een ovenschotel en 50 minuten in de oven. Geniet van heerlijk sappig gebakken kippenbout, vergezeld van aardappelen, tijm en rozemarijn. Gezond comfort food dat je keer op keer wilt bereiden en ervan wilt genieten!

Recept voor  2 personen:

Ingrediënten:

  • 2 kippenbouten
  • 2 schijfjes citroen
  • 600 g aardappelen, geschild
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • olijfolie
  • tijm en rozemarijn
  • peper en zout

Werkwijze:

  • Snij de aardappelen in grove stukken
  • Leg de kip en aardappelen in een ruime ovenschotel
  • Smeer de kip en aardappelen in met olijfolie
  • Leg een schijfje citroen en een geplet teentje knoflook op de bouten
  • Strooi tijm, rozemarijn, peper en zout over de kip en aardappelen
  • Zet dit gedurende 50 minuten in een oven van 180 graden
  • Serveer hierbij bv een beetje sla met tomaten en ui

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *