Traag gegaarde eendenbout met sinaasappelsaus
Hoofdgerechten

Eendenbout met sinaasappelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke mals en sappige eendenbout, klaargemaakt in braadvocht, rode wijn en sinaasappelsaus. Heerlijk

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 2 eendenbouten
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 wortel, fijn gesneden
  • 200 ml rode wijn
  • 1 groentenbouillon blokje
  • 2 sinaasappels
  • maizena
  • tijm / laurier

Werkwijze

  • Snij het vet van de eendenbout in met een scherp mes
  • Kruid de bouten en bak ze mooi bruin in een pan met een klontje boter
  • Leg de bouten in een ovenschotel
  • Stoof in de pan de fijn gesneden wortel en ui aan
  • Blus de pan met rode wijn en laat deze voor de helft inkoken
  • Voeg 400 ml water en het sap van 1 sinaasappel toe
  • Giet het vocht bij de eendenbouten in de ovenschotel
  • Voeg het bouillonblokje, een blaadje laurier en een beetje tijm toe aan de ovenschotel
  • Plaats deze ovenschotel 1,5 uur in een voorverwarmde oven van 160 graden
  • Haal de bouten eruit en zeef het vocht in een kookpot
  • Kook het vocht een beetje in, bind eventueel nog met een beetje maizena en breng op smaak met peper en zout
  • Voeg de bouten toe aan de saus en laat dit samen nog een 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schil de laatste appelsien en snij hier mooie partjes uit
  • Voeg de partjes toe aan de saus en alles is klaar

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. J.Crawfurd zegt:

    Ruim 10 jaar terug, bij een Chinees restaurant, samen met mijn zoon, iets dergelijks gegeten, heerlijk. Na lange tijd weer teruggegaan naar hetzelfde restaurant, maar zij hadden helaas geen idee waar ik het over had. Dus nu dit recept toch maar zelf proberen te maken, samen met mijn zoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *