Allerlei, Recepten

Confituur van peer met rozijnen, walnoten en rum

Print Friendly, PDF & Email

Deze confituur combineert 4 ingrediënten die heel goed samen gaan. peer en walnoten – rozijnen en rum. Zo krijg je weer een heel lekkere en speciale combinatie van je eigen confituur

Recept voor 1 pot confituur:

Ingrediënten:

  • 330 gr peer geschild, zonder klokhuis (3st)
  • 30 gr rozijnen (golden)
  • 20 gr rum
  • 20 gr walnoten

Werkwijze:

  • Leg de rozijnen in de rum
  • Hak de walnoten in fijne stukjes
  • Doe 180 gr stukjes peer in een kookpot samen met 3 el water
  • Laat dit zachtjes gaar stoven onder deksel
  • Mix dit tot een gladde massa
  • Snij nu de anderen 150 gr peer in fijne blokjes en voeg deze toe aan de kookpot
  • Laat terug zachtjes pruttelen totdat de stukjes peer gaar zijn
  • Voeg de stukjes walnoten samen met de rozijnen en de rum toe
  • Breng terug naar het kookpunt
  • Hier zitten we een een massa van 380 gr
  • Voeg hiervoor de gewenste hoeveelheid confituur suiker toe
  • Laat nog een 3 tal minuten zachtjes pruttelen
  • Giet ondertussen kokend water in de confituur pot
  • Maak de confituur pot terug leeg en schenk er de confituur in
  • Draai het deksel erop en ze de pot ondersteboven
  • Laat zo afkoelen
  • Bewaar de confituur op een koele plaats

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *