Chocolade koekjes met pinda
Recepten, Zoetigheden

Chocoladekoekjes met pinda en grof zeezout

Print Friendly, PDF & Email

Ik hou van de combinatie tussen chocolade, pinda en zout. Het was dan ook een voor de hand liggende combinatie om te verwerken in koekjes. Deze zandkoekjes met chocolade zijn echt heerlijk krokant en zijn helemaal niet zwaar doordat we cacao gebruiken in plaats van chocolade.

Ingrediënten:

  • 110 g boter
  • 35 g suiker
  • 35 g poedersuiker
  • 15 g cacao
  • 100 gr pinda’s
  • 8 gr amandelpoeder
  • 1/2 vanillestok
  • 200 g bloem
  • 1 ei
  • 2 gr bakpoeder
  • grof zeezout

Werkwijze:

  • Hak de pindanoten fijn en rooster deze in een anti-aanbak pan zonder vetstof
  • Smelt de boter heel zachtjes
  • Meng de suiker en poedersuiker eronder
  • Voeg 3/4 van de pinda’s toe
  • Voeg het ei, de cacao en het amandelpoeder toe, meng goed
  • Voeg nu de bloem, zout en bakpoeder
  • Meng het deeg tot 1 vaste massa >
  • Maak een rol van het deeg met ongeveer 2 cm diameter, rol het deeg in een stuk huishoudfolie en leg een uur in de koelkast
  • Snij de koekjes ongeveer op 0.5 cm dikte
  • Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Strooi er nog een beetje gehakte pinda’s en grof zeezout over
  • Bak de koekjes 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Heerlijke combinatie! Ziet er verleidelijk uit 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *