De lekkerste chili con carne à la Sofie
Hoofdgerechten, Recepten

Chili con carne

Print Friendly, PDF & Email

Chili con carne (Spaans voor: chilipeper met vlees) is een stoofpot die samengesteld is uit vlees en chilipeper. Meestal worden aan dit gerecht bruine bonen toegevoegd. Het gerecht stamt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Mexico de Verenigde staten

Bekijk hier een vernieuwde versie van dit recept

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 300 gr gemengd gehakt (rund / varkens)
  • 1 rode paprika, fijn in blokjes gesneden
  • 1 vlees bouillonblokje
  • 1 blik rode bonen in chili
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes fijngesneden
  • 1 kleine ui, fijn gesneden

Werkwijze:

  • Smelt een klontje boter in de kookpot
  • Stoof de fijngesneden ui aan samen met de knoflook
  • Voeg het gehakt toe en bak dit fijn
  • Voeg de rode peper, paprika en tomatenblokjes toe
  • Breng dit zachtjes aan de kook en voeg het bouillonblokje tioe
  • Voeg het blik rode bonen toe
  • Laat dit minstens een half uurtje zachtjes pruttelen
  • Breng de chili verder op smaak met peper en zout
  • Serveren met brood of rijst

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *