Recepten, Zoetigheden

Bundt, Pompoencake met vulling van gember

Print Friendly, PDF & Email

Ik had me nog nooit gewaagd aan Bundt gebak totdat ik van Nordic Ware een prachtige bakvorm kreeg. In een Engelstalig boekje “Best of Bundt” vond ik dit recept van pompoencake met gember.

Ingrediënten:

  • 425 g pompoenpuree
  • 240 g boter
  • 600 g suiker
  • 4 eieren
  • 360 g bloem
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 150 ml melk

Vulling:

  • 200 g roomkaas
  • 1 tl gerapste gember
  • 4 tl licht bruine suiker
  • 2 tl bloem

Doen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de boter en de suiker samen
  • Voeg de pompoenpuree en de eieren toe
  • Voeg nu alle droge ingrediënten toe (bloem, kaneel, bakpoeder & zout)
  • Voeg als laatste de melk toe en meng alles goed tot een egaal beslag
  • Maak in een andere kom een mengeling van roomkaas, gember, licht bruine suiker en de bloem)
  • Beboter de Nordic Ware vorm, en giet hier 2/3 van het beslag in
  • Verdeel de vulling erover, maar deze mag de randen niet raken
  • Bedek met de resterende vulling
  • Bak de cake 65 á 70 minuten in de oven van 180 graden

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *