Aperitief hapjes

Bruschetta met een crème van doperwten en lente-ui

Print Friendly, PDF & Email

Een erg makkelijk en originele bruschetta met crème van doperwten en lente-ui. Heel gemakkelijk als hapjes wanneer onverwacht gasten ontvangt.

Ingrediënten:

  • bruin stokbrood
  • 1 blik doperwten (400g – uitgelekt 280 g)
  • 3 + 1 lente-uitjes
  • 1 dl olijfolie
  • teentje knoflook, doormidden gesneden

Doen:

  • Snij 3 lente-uitjes grof
  • Mix de lente-ui samen met de doperwten en olijfolie (niet te fijn, er mag nog een beetje structuur in zitten)
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Snij de het stokbrood in plakjes en toast dit in de oven
  • Wrijf met het doormidden gesneden stukje knoflook over de warme toastjes brood
  • Besmeer de bruschetta met de puree van doperwten
  • Strooi er nog een beetje fijngesneden lente-ui over

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *