Aperitief hapjes, Recepten

Bruschetta met tomaat en parmaham

Print Friendly, PDF & Email

Bruschetta wordt doorgaans geserveerd als een tussendoortje of voorafje. In Toscane heet dit bruschetta fettuna wat “geolied sneetje” betekent. Dit is een heerlijke variant met ham en tomaat

Ingrediënten:

  •  10 kerstomaatjes
  • 1 el rode wijn azijn
  • 3 el olijfolie
  • Beetje verse basilicum
  • Stokbrood
  • Prosciuto ham of Zuid Tiroolse ham (Colruyt)
  • 1 teentje knoflook

Werwijze:

  • Snij kerstomaatjes in 2 of 4 en meng dit met 1 el rode wijn azijn en 3 el olijfolie, basilicum, peper en zout
  • Snij sneetjes stokbrood van 1,5 cm en toast het even in de oven (niet helemaal laten uitdrogen)
  • Smeer het stokbrood langs 1 kant in met een door midden gesneden teentje knoflook
  • Beleg het stokbrood met de ham en werk af met enkele (2 á 3) kerstomaatjes

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *