Hoofdgerechten

Bladerdeeg gebakje met stoverij van wild konijn

Print Friendly, PDF & Email

Dit is een chiquere versie van onze vol au vent.

Recept voor 2 peronen

Ingrediënten:

  • 300 gr ontbeend konijnenvlees (koop de konijnen rug)
  • 1/2 selder, grof gesneden
  • 1 prei, grof gesneden
  • 1 wortel, grof gesneden
  • 500 gr champignons, in 4 gesneden
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • peterselie, tijm, laurier
  • 1 citroen

Werkwijze:

  • Fileer de konijnenrug
  • Bak de karkassen bruin
  • Voeg de selder, prei, wortelen en kruiden toe
  • Voeg beetje water toe
  • Laat dit minstens 1 uur koken
  • Snij het konijnenvlees in blokjes en bak het licht bruin aan
  • Smelt 40 gr boter en voeg 40 gr bloem toe, stoof dit zacht aan
  • Voeg van het vuur de bouillon toe en roer goed
  • Zet terug op het vuur en laat zachtjes koken tot een gladde saus
  • Breng da saus goed opsmaak met peper, zout en eventueel citroensap
  • Snij de champingnons in 4 en bak ze gaar
  • Voeg de champignons en het vlees toe aan de saus
  • Verwarm de bladerdeegpastijtjes in de oven
  • Serveer met puree, frietjes of kroketten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *