Recepten, Zoetigheden

Bananenvlaai

Print Friendly, PDF & Email

Verwen jezelf met een zelfgemaakte traktatie: bananenvlaai. Dit recept biedt een eenvoudige manier om een verrukkelijke bananenvlaai te maken, die je niet bij de bakker kunt vinden.

Ingrediënten:

Voor de cake:

  • 3 eieren
  • 150gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 110 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 pakje vanillesuiker

Voor de pudding:

  • 5 dl melk
  • 1 vanillestok, overlangs doorgesneden
  • 75 gr kristalsuiker
  • 1 scharrelei
  • 3 eidooiers
  • 35 gr maizena

Afwerking:

  • 2dl room
  • 3 boudoir koekjes
  • 3 grote bananen
  • 1 el bloemsuiker

 Werkwijze:

Cake:

  • Meng de ingrediënten voor de cake tot 1 massa
  • Smeer de bakvorm  in met boter en strooi er een beetje bloem in
  • Bak de cake 20 minuten op 180 graden
  • Leg hem onderste boven,(in die holte komt de pudding)

Pudding;

  • Als de cake klaar is kan je aan de pudding beginnen, zo is hij tegen dat de pudding klaar is al een beetje afgekoeld
  • Kook de melk met de vanillestok
  • Klop het ei, eigeel en de suiker licht en romig
  • Klop op het laatste moment de maizene eronder
  • Giet de helft van de melk op de geklopte massa en meng
  • Giet alles terug samen
  • Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt
  • Als hij goed is van dikte haal hem van het vuur en giet hem op de cake
  • Verdeel de pudding en strooi er een beetje bloemsuiker over, zo komt er gaan velletje op

Afwerking: Als de pudding afgekoeld is

  • Snij de bananen in plakjes en beleg de pudding ermee
  • Klop de slagroom op en voeg op het einde 1 el bloemsuiker toe
  • Smeer de slagroom over de banaan
  • Maal de boudoir koekjes in een plastic zakje met een deegrol
  • Strooi hiervan een beetje over de slagroom
  • Bewaar de vla op een koude plek of in de koelkast.
  • Deze vlaai is het lekkerste na enkele uren, en is zelfs da dag nadien nog even lekker of zelf lekkerder

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *