Asperges op Vlaamse wijze
Recepten, Voorgerechten

Asperges op Vlaamse wijze

Print Friendly, PDF & Email

De lente is het seizoen voor asperges. Met dit klassieke recept komen de groenten helemaal tot hun recht

Ingrediënten:

  • 1/2 kg witte asperges
  • 100 gr hoeve boter
  • 3 eieren
  • 1 hand vol verse peterselie
  • peper, zout en nootmuskaat

 Werkwijze:

  • Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  • Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
  • Doe de asperges erin en breng dit naar het kookpunt
  • Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
  • Kook ondertussen ook de eieren 10 minuten en koel ze terug af
  • Pel de eieren en plet de eieren fijn met een vork, probeer en geen puree van te maken
  • Hak de peterselie fijn
  • Meng de peterselie onder de geprakte eieren en kruid dit goed
  • Smelt de hoeveboter zachtjes, boven op de boter komt er melkresten drijven
  • Schep deze eraf en dan heb je geklaarde boter
  • Meng de eieren met peterselie onder de boter
  • Breng dit op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Serveer naar eigen wens het aantal warme asperges op bord
  • Schep daarover een flinke schep ei mengsel met geklaarde boter

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *