Cocktail: Blood Orange Sour – Aperitief of After-dinner cocktail?

cocktail met bloedsinaasappel

Cocktail met bloedsinaasappel,

Zoals je eerder al kon zien op deze blog ben ik een liefhebber van bloedsinaasappel. De vorige keer maakten we een heerlijke mocktail met sap van bloedsinaasappel, gember, citroengras en peper. Deze keer gaan we voor een echte cocktail met bloedsinaasappel. Nog beter, zelfs twee verschillende cocktails.

Aperitief of After dinner cocktail,

Op een avond experimenteren kwam ik uit bij deze twee creaties. De eerste cocktail is een heerlijk fris aperitief op basis van bloedsinaasappelsap en gin. De tweede creatie is een iets stevige after-dinner cocktail met sap van bloedsinaasappel, whisky en gin.

Het aperitief

Nodig voor 1 aperitief,

  • 50 ml gin
  • 50 ml sap van bloedsinaasappel
  • 10 ml suikersiroop
  • 30 ml citroensap

Doen,

  • Giet alle ingrediënten in een cocktailglas gevuld met ijs
  • Roer goed zoals alle ingrediënten mengen en de cocktail afkoelt
  • Werk af met een schijfje bloedsinaasappel

 

After dinner cocktail:

  • 25 ml gin
  • 25 ml whisky (ik gebruikte Bowmore 9 y – sherry cask met lichte turfrook)
  • 50 ml sap van bloedsinaasappel
  • 10 ml suikersiroop
  • 30 ml citroensap

Doen:

  • Giet alle ingrediënten in een cocktailglas gevuld met ijs
  • Roer goed zoals alle ingrediënten mengen en de cocktail afkoelt
  • Werk af met een schijfje bloedsinaasappel

Variant:

  • Shake deze cocktail met 1 eiwit voor een zachtere versie

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *