Een heerlijk en eenvoudige curry met roots uit Cambodja. Dit recept is vereenvoudigd, maar toch nog super lekker
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 350 gr kipfilet, blokjes
- 200 gr pompoen, in blokjes van 1 cm
- 1 kleine aubergine, in blokjes van 1 cm
- 200 ml kokosmelk
- 1 limoen
- 1 tl vissaus
- 1 tl sambal
- 1 tl suiker
- kerriepoeder
- kippenkruiden
- 1 kippenbouillonblokje
- olie
Werkwijze:
- Doe de kokosmelk in een ruime pan en breng deze aan de kook.
- Voeg hieraan de vissaus, sambal, rasp van 1/2 limoen, suiker en een beetje kerriepoeder aan toe
- Voeg ook het kippenbouillonblokje toe en houd deze massa zachtjes aan de kook
- Verhit ondertussen een beetje olie in een pan, bak hierin kort de pompoen blokjes aan
- Voeg de pompoen blokjes toe aan de kokosmelk
- Verhit terug een beetje olie in de ban en bak hierin kort de aubergine aan
- Voeg ook deze toe aan de kokosmelk
- Verhit voor de laatste keer een beetje olie en bak hierin de kippenblokjes (deze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn) . Kruid deze met kippenkruiden
- Voeg de kippenblokjes toe aan de kokosmelk en meng alles goed onder elkaar
- Laat dit nog 5 minuten zachtjes sudderen en serveer deze curry met rijst