Recepten, Soepen

Soepje van bloemkool en pompoen

Print Friendly, PDF & Email

Dit is een heerlijk feestelijk soepje van bloemkool en pompoen, afgewerkt met ricotta. Dit geeft een heel zachte en fluwelige soep. De pompoenpitten zorgen voor een heerlijke crunch.

Soepje van bloemkool en pompoen

Recept voor 2 liter

Ingrediënten:

  • 350 gr pompoen, in blokjes
  • 400 gr bloemkool, in stukjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter kippen / groentenbouillon
  • tijm/rozemarijn/laurier
  • 100 gr ricotta
  • 50 gr pompoenpitten
  • boter

Werkwijze:

  1. Smelt een klontje boter in een ruime kookpot
  2. Stoof hierin de ui en knoflook aan
  3. Voeg de bouillon toe, breng dit aan de kook
  4. Voeg de tijm, rozemarijn & laurier (samenbinden)
  5. Voeg de pompoen en bloemkool toe
  6. Plaats een deksel op de pot en laat dit 20 minuten zachtjes koken
  7. Verwijder de kruiden (tijm/rozemarijn/laurier)
  8. Mix de soep zeer fijn en voeg nu de ricotta toe
  9. Breng eventueel nog verder om smaak met peper en zout
  10. Als de soep te dik is, voeg dan nog een beetje bouillon toe
  11. Bak de pompoenpitten aan in een pan zonder boter
  12. Serveer deze soep met enkel pompoenpitten, deze zorgen voor een heerlijke crunch in de soep

Bord: Pillivuyt

Met dit recept stond ik in 2013 in Weekend Knack: Hoe maakt u het?
3 Recepten met pompoen in combinatie met Maredsous Tripel
Knack Hmuh

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *