Barbecue, Recepten

Zalmpakketje met chorizo op de barbecue

Print Friendly, PDF & Email

Ik ben geen liefhebber van zalm, maar hier verras je vriend en vijand mee

Recept voor 6 pakketjes/personen:

Ingrediënten:

  • 6 x 100 á 125 gr zalmfilet
  • 100 gr pikante chorizo, fijngemalen of fijngehakt
  • 1 hand vol verse dille
  • beetje bieslook en peterselie
  • 100 gr boter
  • 1 tl honing
  • 1el mosterd
  • 250gr zeekraal
  • zilverfolie

 

Werkwijze:

  • Breng een beetje water aan de kook
  • Kook hierin de zeekraal 1,5 minuut en verfris deze onder koud water
  • Snij de dille, bieslook en peterselie fijn
  • Smelt de boter en meng de chorizo, dille/bieslook/peterselie, mosterd en honing er onder
  • Pak 6 vellen zilverpapier van +- 30 op 30cm
  • Leg in het midden van de vellen een beetje zeekraal
  • Leg hierop het stuk zalm
  • Kruid de zalm met een beetje peper
  • Leg wat van de motermengeling (+- 2 el) op de bovenkant van de zalm
  • Vouw de pakketjes dicht
  • Bak ze ongeveer 15 min op de BBQ
  • De zalm mag vanbinnen nog een beetje roze zijn

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *